31 Aralık 2012 Pazartesi

bonsai yetiştiriciliği netten alıntı

yetiştiriciliği
Eğer bahçeli bir eviniz varsa, Japonlara ait dünyaca ünlü bonsa yetiştiriciliği işini yapabilirsiniz. Minyatür ağaçların her zaman için piyada geçerli ve ve oldukça da kazançlı bir iş. Fakat teknikleri çok iyi bir şekilde öğrenilmelidir.

Yaklaşık 4000 yıl önce Mısır’da saksıda ağaç yetiştirmek ile başlayan , Çinlilerin estetik çalışmalarıyla yeni bir boyuta ulaştı. Çinden sonra Japonya’ya ulaşarak bonsai adını aldı ve sanat sıfatına kavuştu. Bonsai; bu şekilde bir sanat dalı olarak tüm dünya tarafından bilinmiş ve dokunduğu herkesesim ruhunu dinginleştirmiştir ve kendilerini birer sanatçı gibi hissetmelerini sağlamıştır.
Asya’da kendini bulan bu sanat türünün, Avrupa ve Asya Kıtasını birleştiren ülkemizile tanışması son birkaç yıl içinde gerçekleştirmiştir. Türk insanları; doğayı sevmeyi, ona saygı ve hayranlık duymayı çoktan öğrenmiş olsa bile bonsai ile yeni tanışmıştır.
Bonzai çeşitleri, türleri ise kısaca akçaağaç, ardıç, göknar, akasya, zelkova, şimşir, cücenar, muşmula, söğüt ve çamlardır.
Eğer siz de bonsaiden para kazanmak, bonsai yapıp satmak istiyorsanız bonsai yetiştirme konusunu derinlemesine öğrenmelisiniz. Bonsai hakkında detaylı bilgiler alacağınız web sitelerinin linklerini aşağıda paylaşıyoruz. Bol kazançlar dileriz.
www.bonsaitr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder